torstai 12. kesäkuuta 2014

Hamsterointia kangaskaupasta. Ja muutto.

Pakkaillessani kesää varten tartuin kangaslaatikkoihini ja mietin hetken. Pari puhelua ja suurinosa keppihevostarvikkeista pääsi mukaan pohjoiseen! Kangasvarastot on päässeet ehtymään aika vaarallisesti, samoin varusteiden koristukset.


Kankaat sai ihan hitsin kätsysti tuommoseen imuroitavaan pussiin. Ostan noita kyllä syksyksi takaisinmuuttoon paljon ja tungen vaatteet ja langat samanlaisiin... Vie hirvittävän vähän tilaa ja on miellyttäviä roudata.


Ja ennen kaikkea sitä on helppo käyttää. Änkee vaan sopulinverran kangasta sisuksiin, sulkee pussin ja laittaa imurin suuttimen tuohon venttiiliin. Ja sitten imuroi. Purkaminen on vielä helpompaa! Ei tartte kuin avata pussin suu (vähän ku suljettavan purkkapussin suuaukko, helppoa!) ja ilma tunkeutuu pikkuhiljaa pussiin ja kankaat palaavat muhkeisiin olomuotoihinsa.

Toki mukana on iiiiso pussillinen vanua viime vuodesta oppineena. Ja säkillinen muuta keppihevosroinaa.


Mm. keskeneräinen hepuli, harja, fiksatiivi, pölypastellit, kaavapaperia, kaavoja, karkkilaatikollinen keskeneräisiä varusteia, tekonahkoja, solkia, strasseja...

Täällä sain onneksi vaatekaapin käyttööni. Kankaat työnsin alimmalle hyllylle.


Matkan varrelle sattui myös yksi Eurokangas... Kuski ja matkaseura jäivät pihalle helteeseen, kun vipelsin onnellisena kangasrullien välissä. Kepparishoppailu on parasta!

Tarkoitus oli tonkia velboaa palalaareista ja katsoa josko tummanharmaata fleeceä olisi talvelta jäänyt johonkin nurkkiin. Toisin kävi. Hups.

Ruskeaa puolikas ja puhtaanvalkoista polarfleeceä metri, hauskaa pony skin-kangasta ja sambaa metrit kumpaakin. Myöhemmin mietin, että olis pitäny hamstrata tuota nätinsävyistä sambaa vielä muutama metri...

Pony skinissä on pienenpientä nukkaa päällimmäisenä. Sitä ei voi aivan karvaksi sanoa, mutta nukaksi kyllä. Pidän sanasta nukka. Harmikseni kaupasta ei löytynyt muuta sävyä kuin musta, koska olisin mielelläni ostanut ruskeita ja valkeita ja kaikkia värejä kerralla. Kangas ei myöskään singu, ja siitä minä tykkään!
Taisi olla viidentoista euron kieppeillä ja myydään metreittäin.


Samba on vieläkin mun lempparikangasta polarfleecen ohella. Oon aiemmin päässyt tuhlailemaan tummanruskeaa ja nyt löysin beigeä! Olin iloinen pieni ihminen. Sambaa saa aika hankalasti, mutta kun sitä saa, sitä myydään metreittäin. Muistaakseni noin kympin metriltä. Mutta hituloita on joka paikassa. JOKA PAIKASSA.

Tilausheppaset palaavat kuvioihin kun ehdin tehdä mukavahkon sivun niille.

13 kommenttia:

 1. Paljonko kangasta pitää olla vähintään yhteen hevoseen? Metri, puolimetriä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu ihan heppojen koosta ja käsialasta. Mää saan yleensä puolesta metristä pari heppaa tehtyä. :)

   Poista
 2. Ooi miten ihania kankaita, varsinkin tuo samba! Voikun olisi itsellänikin ylimäärästä niin voisi käydä noita kangaskauppoja kiertelemässä :D

  - KitKatPoni

  VastaaPoista
 3. Minkä kaupungin Eurokankaassa kävit? (:

  VastaaPoista
 4. Et kai muuttanut sattumoisin Vaasan lähettyville? Mä ostin sulta sm kisoista sen hepan jonka piti olla shettis mut kysyin saako rotua vaihtaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti en! Kipusin Suomineidon vartta aiika korkealle ylöspäin. Takaisin kotiin. :)

   Poista
 5. Tuo Pony skin kangas on ihanan tutoista valmiilla kepparilla. :)
  Kaverini nimittäin samaisesta kankaasta on ommellut itselleen kepparin.
  Voin kertoa myös sen, että toi Pony skin kangas (ainakin kaverillani) oli ompeluvaiheessa hieman ärsyttävää, koska purkautuu suhteellisen helposti. :D

  VastaaPoista
 6. moi tää ei kyl liity tähän aiheeseen mut sä osaat tehä siistei ja lutui ponei tosi vallottavii! ja kuinka paljon makssaa yks yks värinen poni ja miten saa tehtyy baanerin ja miten sen saa blogiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaussivulla on tilauksista lisää tietoa: http://frozensolo.blogspot.fi/p/tilaushevosia-frozen-solosta.html
   Banneriin en valitettavasti jaa teko-ohjeita.

   Poista