torstai 10. syyskuuta 2015

Keppihevosten myynnistä vähäsen

Nyt kun ollaan joristu hinnoista, pitäiskö puhua seuraavaksi myynnistä ylipäätään?

Useammin kuin kerran tälläkin viikolla oon törmännyt myynti-ilmoitukseen ja saatesanoihin "tää epäonnistu", "en tykkää tästä" tai "tästä tuli ruma".

Joka kerta mietin, että onkohan myyjä ihan tosissaan.
Ihan tosissaan siinä, kun pyytää rahaa jostain, mitä ei halua itsekään pitää.
Ihan tosissaan siinä, että kuvittelee jonkun ostavan hevosen, jonka juuri sanoi olevan epäonnistunut, ruma tai muuten vaan sellainen ettei itse tykkää tai mihin ei ole tyytyväinen.
Ihan tosissaan.

Itse en myisi rumaa tai epäonnistunutta keppihevosta. Korjaisin sen, siistisin virheet ja työstäisin hevosta niin kauan, että siitä tulisi hyvä. Toki katson nyt omia vanhempia heppoja, enkä ole niihin tyytyväinen. Mutta siihen aikaan se oli parasta mihin pystyin!


Toinen asia, jota en ole koskaan oikein ymmärtänyt, on KOEMYYNTI. Asiassa eniten ottaa päähän ehkä tuo termi koemyynti, koska yleisimmin heppa lähtee sille joka on tarjonnut riittävästi, tai vain hyvän kodin löytyessä.
Koemyynti terminä tarkoittaa minulle vain sitä, että myyjä haluaa suoraan kysymättä tietää, paljonko hevosesta oltaisiin valmiita maksamaan (miksi sitä ei voi kysyä suoraan?). Minusta hintalapun voisi suoraan lätkäistä vaan hepan turpaan.
Ja jos kyse on siitä, että haluaa hevoselleen hyvän kodin, voi myynti-ilmoituksen päättää sanoihin "vain hyvään kotiin".Viimeisenä jo moneen kertaan pureskeltu aihe: uudelleenmyynti.

Yleisesti ollaan ilmeisesti sitä mieltä, että hevosta ei saa missään nimessä myydä kalliimmalla kuin on sen ostanut.

Silloin hevonen on täytetty uudestaan, harjattu, varustettu, paijattu, ratsastettu... Se on käytetty. Mitä useammin hevosen täyttää ja käyttää, sitä kuluneempi siitä tulee, luonnollisesti. Silloin minunkaan mielestä ei voi hevosesta määräänsä enempää pyytää.

Mikäli hevosta on pidetty koristeena tai kaapin pohjalla, ei se tietenkään ole kulunut kuin täytön verran.
Voiko hevosen hinta silloin nousta?

Entäpäs jos tuon keppihevosen tekijä on jo lopettanut harrastuksen, voiko hevosen arvo nousta, kun enää ei voi saada uunituoretta ponia hänen käsistään?

"Myyn parempaan kotiin, koska hevonen on mulla käyttämättömänä. Ansaitsee paremman kodin." Parempana se hevonen ulkonäöllisesti pysyy, jos sitä ei käytä. Herttainen ajatus, mutta se hevonen ei itse kyllä tunne olevansa laiminlyöty, jos joutuu nököttämään kaapissa.
Tietysti nämä ovat monelle myös harrastusvälineitä ja käyttöesineitä, kuulostaa vain tekijän korvaan kummalliselta. "Myyn, että joku voi kuluttaa tätä hevosta"? :DPs. Näiden nk. asiapostausten tag/tunniste on tikusta asiaa.

5 kommenttia:

 1. Koemyynti on mulla ainakin sitä, että en ole 100% varma haluanko/pystynkö luopumaan hevosesta. Mutta tottahan joillain on se että ne myyvät hevosen heti kun löytyy sopiva koti tai riittävästi rahaa tarjotaan.. Terkut kaikille ponoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut miks ei voi sit vielä miettiä, ja myydä sitten kun/jos haluaa siitä luopua?

   Poista
 2. Mä olen kyllä myynyt rumia hevosia, ihan niiden ulkonäön takia. En nää siinä mitään väärää, että myin ruman hevosen, ei sillä ettei se olisi ollut silloista parasta jälkeäni. Joku kuitenkin tykkäsi vissiin niistä, kun osti. Tallissani on suurimmaksi osaksi itsetehtyjä hevosia, pidän niitä kuitenkin arvossa, vaikken itse niistä haluaisikaan maksaa - tai oonhan mä tarvikkeet jo maksanut. (Harmi että se täytyy tehdä aina etukäteen, tuntuu vaan että tuhlaan rahojani :D) Ja tosiaan olen pyytänyt rahaa jostakin, mitä en halua itselläni pitää, sillä se ei mielestäni tee hevosesta arvotonta. Ehkä tää koski taitavampia ja kokeneempia hepantekijöitä, mutta öm tällasta mulle tuli mieleen :D

  VastaaPoista
 3. tuohon viimeiseen kyllä sanoisin, että on ainakin omasta mielestäni parempi, jos omistuksessasi ollut hevonen on jonkun muun käytössä, ja siitä on iloa sellaiselle, joka todellakin pitää ja välittää sitä itse enemmän kuin sinä, joka pidät sitä kaapin pohjalla mahdollisesti välittämättä siitä samaan aikaan, kun siitä voisi olla iloa jollekulle. tämäkinhän on mielipideasia, mutta mielestäni (kuten varmaan sinunkin mielestäsi) se oma kanta on se paras.


  olen puhunut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten kirjoittelin tossa tekstissäki jo: ulkonäöllisesti hevoselle parempi on olla käyttämättömänä kuin käytettävänä. Puhun hevosen kulumisesta

   Poista